Drac de foc

Drac Enforcat

L’any 1989 l’Agrupació Sardanista de Cornellà va convenir la construcció d’un drac per tal de contribuir i reforçar la projecció lúdica de la seva secció del Ball de Diables.

Aquest drac, a més a més d’una nova aportació al cens del bestiari fantàstic català, va néixer volent ser una proposta diferent en disposició d’oferir un gran ventall de moviments, efectes lluminosos i pirotècnics en permanent contrast amb la seva figura de grans dimensions; que ens recorda la banya característica de l’escut de la Ciutat.

El nom és originari de la singularització d’un indret molt concorregut el segle XIX que rebia el nom de «Els Enforcats»; una mena d’estació rural o cruïlla on hi confluïen diversos camins i senderons al camí principal (camí romà) de la nostra comarca; aquesta convergència tenia la seva situació prop d’una fondalada que es coneixia amb el topònim de «l’Infern», just a tocar amb el desaparegut Torrent dels Llops; avui, per situar-nos, al costat de l’Institut Francesc Macià.

«L’Enforcat» rep el primer bateig de foc a les festes de Corpus de 1991 enmig d’una gran espectació. Destaquem també la participació al Correfoc de la Mercè (1991), Festes Patronals de Calahorra (1992) i Carnavals de Logronyo (1992 i 1993), així com el CORNDEFOC, la festa que li és pròpia.




CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

Llargada: 6.287 m.

Alçada: 4.287 m.

Amplada: 3.287 m.


Pes total: 750 kg.

Punts de foc: 21

Gir sobre ell mateix

Ulls, so i encesa electrònics