Aplec de la sardana de Cornellà

L’Aplec de la Sardana de Cornellà te els seus inicis a l’octubre de 1958 en la seva primera edició, organitzat pel Foment de la Sardana fins l’any 1960, degut a la dissolució, l’any 1961, d’aquesta entitat sardanista integrada dins del Patronat.

No és fins l’any 1972, quer la nostra entitat, recentment creada l’any 1969 amb el nom de SECCIÓ SARDANISTA DE L’ORFEÓ CATALÒNIA i amb la col·laboració de L’Ajuntament, va reprendre la 4ª edició en el marc del BOSC DE CAN CORBS, dos anys, i posteriorment al recinte del Parc de la Societat General d’Aigües, tret dels anys 1986/87 celebrats al Pati del Casal Parroquial (Darrera l’Església).

L’AGRUPACIÓ SARDANISTA DE CORNELLÀ, en va ser l’organitzadora en exclusiva fins l’any 1988, tal vegada que a partir de l’any següent, a proposta de l’Ajuntament, es va crear una comissió de l’Aplec juntament amb les tres entitats sardanistes de Cornellà, L’Agrupació Sardanista, els Amics de la Sardana i la Agrupació Sardanista la Gavarra.

Aquesta Comissió es mantingué fins l’any 1994 en que els companys de la Gavarra es van dissoldre, moment en el qual passar a denominar-se FEDERACIÓ APLEC DE LA SARDANA DE CORNELLÀ, formada per les dues entitats restants, Agrupa i Amics.

Hem de dir doncs, que l’Aplec de la Sardana, s’ha celebrat ininterrompudament des de l’any 1972 en que la NOSTRA ENTITAT va reprendre la 4ª edició. L’any 2019 vam celebrar la 51ena edició.

L’Agrupació Sardanista de Cornellà és, també, l’organitzadora del CONCURS DE COLLES SARDANISTES, que celebrem cada any el primer diumenge del mes d’octubre i que té els seus inicis l’any 1970, pel mateix motiu que l’Aplec, des de l’any 1989 forma part de les activitats de la Federació Aplec de la Sardana.

La FEDERACIÓ APLEC DE LA SARDANA està formada en la seva junta per dos membres de cada entitat.

Per part de l’Agrupació:

  • Antoni Vilà i Figueras, President
  • Margarida Tortosa i Ferré, Secretària


Per part d’Amics:

  • Joan Vicente Ortuño, Tresorer
  • Ignasi Sayol Vallhonrat, Vocal